Nová kandidátka do EP: Cifrová-Ostrihoňová – mám sa smiať či plakať?

24. februára 2024, luciahubinska, Nezaradené

Musím sa priznať, že tým, že žijem v zahraničí, a hlavne nesledujem televízne programy typu Silná Zostava, alebo sa nezaoberám celebritami a influencermi, som o Veronike Cifrovej-Ostrihoňovej toho moc nevedela. A aj napriek tomu, že sú pre mňa aj digitálne tripy do týchto paralelných svetov, kde osoby ako ona žijú, priam bolestivé, som sa dnes podujala na preskúmanie jej instagramového profilu, keďže sa ku mne dostali správy, že ohlásila kandidatúru do EP za koho iného ako za PS. Možno som to radšej ani nemala robiť. Je piatok večer a namiesto toho aby som si pozrela film a vypila prosecco čo mám v chladničke píšem tento príspevok.

Udanie jej dôvodov, prečo sa „rozhodla vstúpiť do politiky“ (všimnite si, že ona už do politiky vstúpila, aj keď nemá žiadny mandát, nikto jej nikdy nedal hlas, ale ona s tým nemá problém, pretože si svoju vstupenku do politiky kúpila) bolo, že v politike chýba slušnosť a vraj debata o znásilneniach bola bod obratu. To znamená, že ona sa rozhodla, že ide do politiky pred dvomi týždňami a hneď bude na kandidátke do EP? A to ešte pred týždňom robila v štátnej televízii a tvárila sa ako objektívna novinárka? Toto je naozaj presvedčívá osobnosť hodná funkcie, z ktorej môže ovplyvňovať životy ľudí aj v najfundamentálnejších prípadoch.

No idem ďalej… spoločná fotka s Ódorom, pri príležitosti akože slávneho vydania Forbes Woman (jedna z ďalších umelo vytvorených „pseudo-udalostí“ pre sociálne médiá), a áno, spolupracuje s tým Forbes, ktorý nám nechutne natláča lacných a prázdnych ľudí, bábky systému, ktorí sa radi chvália tým ako vzorne vo svete nasledujú dogmy neoliberalizmu. Takže hodnotové ukotvenie ako hrom. Idem ďalej… čerstvé video so Šimečkom, hovorí o (ne)riešení zlého stavu pôrodníc a škôlok: mladé mamičky z Instagramu majte sa na pozore, ste cieľová skupina.

No a tie jej akože srdcervúce kampane, v ktorých je akurát tak lacná herečka, keďže o tom celé pomáhanie tejto smotánky je: jeden veľký digitálny „sham“.

Prosím, nevyberajme si ľudí, ktorí riadia svet, na základe ich prázdnych chrumkavých hesiel a sloganov. Kvôli im štýlovým fotkám a krásnym úsmevom. Vyberajme si ľudí, ktorí robia skutočné obety a ktorí sa vidia v politike preto, že nespravodlivosti a utrpenie na svete sú pre nich neznesiteľné a pretože veria, že náš svet môže vyzerať ÚPLNE INAK.